Ekonomi ve Dış Politika Araştırmaları Merkezi (EDAM) 2018 yılı dünyanın en iyi 20. “Savunma ve Ulusal Güvenlik” düşünce kuruluşu seçildi!

Ekonomi ve Dış Politika Araştırmaları Merkezi (EDAM) 2018 yılı dünyanın en iyi 20. “Savunma ve Ulusal Güvenlik” düşünce kuruluşu seçildi!
02.02.2019

Ekonomi ve Dış Politika Araştırmaları Merkezi (EDAM) 2018 yılı dünyanın en iyi 20. “Savunma ve Ulusal Güvenlik” düşünce kuruluşu seçildiğini açıklamaktan gurur duyar. Sıralama, Pennsylvania Üniversitesi’nin, en prestijli uluslararası düşünce kuruluşu sıralamasını yapan Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplumlar Programı tarafından derlenen 2018 Küresel Düşünce Kuruluşları Endeksi Raporunda açıklandı.

EDAM “Savunma ve Ulusal Güvenlik” alanında sıralamaya giren en iyi 50 global think-tank arasındaki tek Türk düşünce kuruluşu olması yanında Türkiye’den en yüksek sıralamayı alan düşünce kuruluşu olma konumunu da sürdürmektedir. Bu sıralamayla, EDAM İngiltere’den Chatham House ve İsveç’ten SIPRI gibi diğer gözde küresel düşünce kuruluşlarını da geride bıraktı.

Ayrıca EDAM 2015’ten bu yana birçok alanda başarısını ilk 20’de kalarak devam ettiriyor. EDAM, “Dünya Genelinde 5 Milyon Dolardan Az Yıllık Faaliyet Bütçesine Sahip 21. En İyi Düşünce Kuruluşu” ve “Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinin 17. En İyi Düşünce Kuruluşu” olma konumunu korumaktadır. EDAM’ın her yıl düzenlenen marka etkinliği Bodrum Yuvarlak Masa Toplantısı, küresel çapta en iyi düşünce kuruluşu konferansı kategorisinde 22. sıradan kendine yer buldu.

Raporun tamamını okumak ve sıralamalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayın.